Fotoarkiv

Mina flygfoton kan hittas via satellitkarta.
Testa! - Klicka på bilden ovan och ta dej runt på kartan. 
Bak varje blå ikon finns en bild. Zooma in för att få fler bilder att poppa upp. 
Arkivet innehåller ca 47.000 foton tagna från år 2005 och framåt. De flesta är från Bohuslän och Västsverige men hela Götaland finns representerad. 

INNEHÅLL
Till alla bilder har jag satt ett kvalitetsbetyg. Vackra bilder med allmänintresse har högre betyg än exempelvis bilder på privathus. Till alla bilder finns även ortsnamn och andra sökord kopplade.

SÖKNING
På vissa platser finns väldigt många bilder. Därför kan det va bättre att "filtrera" bort och gömma mindre intressanta bilder. Och bara leta ibland bättre eller särskilda bilder.
Alla bilder har betyget 2, 3 eller 4. Ju högre betyg desto "bättre" bild.
Vackrare bilder har fått betyget 3 eller 4. De kan nås genom att klicka här:

 visa-bara-BÄTTRE-foton

Bilder med högsta betyget 4 är relativt få (ca 1 %). Det är bilder jag är riktigt nöjd med - som har "utställningskvalitet".  De visas genom att klicka här:

visa-bara-BÄSTA-foton

Det går även att själv styra urvalet genom att skriva in siffran "3" el "4" i menyn:
"All Tags - Search" i menyn i vänsterkanten (se bild högst upp).
Där kan man även använda andra sökord som kyrka, natur, skog m m. Det går däremot inte att använda/kombinera flera sökord. Mer om arkivsökning under annan menyflik.
Vill man dock se ALLA bilder i arkivet ska man klicka på bilden överst.

OBS: I februari 2017 uppstod ett fel så att det inte längre går att kombinera och avgränsa sökningen till enbart mina bilder utan även andra fotografers bilder kan dyka upp ibland. Men eftersom jag nästan enbart har flygfoton och ingen annan visar flygfoton här (?) så är det rätt enkelt att förstå vilka som är mina bilder.
Dvs tekniskt går det inte längre att kombinera och använda BÅDE People/Search och Tag/Search.
Det är "antingen - eller" som gäller tills vidare!
Vill du använda All Tags/Search så måste du även klicka på “Show All” överst.
Vill du att alla mina bilder ska dyka upp på kartan är det klokast att skriva perpixel.se i Search överst. Prova så förstår du snart begräsningar och möjligheter.

FEMTIO PLUTTAR
Viktigt att komma ihåg är att det BARA visas max 50 st blå ikoner (bilder) SAMTIDIGT på kartan även om det finns många fler bilder (“osynliga”) som kan finnas inom det visade kartområdet.
För att leta och se fler (alla) bilder inom ett inzoomat område måste du då gå ännu närmare in mot kartan.

Med ett klick på lilla blå ikonen visas bilden större.
Arkivet innehåller olika typer av bilder. Foton på natur, vägar, samhällen, vindkraftverk, byggnader mm. Det finns foton som är vackra och de som visar något unikt. Det finns även bilder på gårdar och privathus. Många bilder har tagits i förbifarten medan andra har tagits med mer möda.

Ibland kan det va enklare att hitta bilder genom att använda sökord.
Under fliken "Söka i fotoarkivet" visas närmare hur sökning kan ske.
Men prova gärna lite först innan du fördjupar dej.
Bilderna i arkivet är bara grovt redigerade. De blir ofta mer tilltalande efter finfixning.

SÖKSTRUL?
Läs bara detta om arkivsökningen inte fungerar.
Testa först att söka via dator istället för platta eller telefon. Eller tvärtom !
Bilderna ligger i själva verket lagrade i web-databasen "Flickr". Det har hänt att sökmotorn (loc.alize.us), som visar Flickr-foton på karta, inte fungerar.
Som alternativ går det att söka direkt i Flickr via www.flickr.com/map och i underkanten av kartan klicka på “Search the map”.
Skriv in “flygfoto” i rutan "Search for". Då visas alla flygfoton i en rad i bildens underkant. Men du kan begränsa sökningen genom att zooma in långt ner mot kartan - för att inte omfatta alltför många bilder. Och sedan upprepa sökningen igen för varje förflyttning eller inzoomning.
Mer omständigt än det andra sättet ovan.